Oldal kiválasztása

Mint azt már korábban megírtuk, 2020 tavaszán újraindul a Tsū. De vajon elég lesz-e az átütő sikerhez az a tény, hogy a legszociálisabb módon fog működni ez a közösségi hálózat (magyarán a hirdetési bevételek felét visszaosztja a tartalomkészítőknek)? Nehezen elképzelhető, hogy a Facebook korában mindössze ennyi elég lenne egy közösségi felület sikeréhez. Legalább olyan jó kell legyen majd, mint a nagy kék óriás, vagy kistestvére, az Instagram. Designban, funkciókban, menőségben.

Éppen ezért bizakodásra ad okot az a tény, hogy a készülő app funkcióiról is lehet már hallani híreket, felröppent már egy-két érdekes információ. Egyenesen a CEO-tól, John Acunto-tól, aki az első TSU Live adásban mesélt a Tsū egyik érdekes lehetőségéről, az élő videók utólagos szerkesztéséről.

Hogy néz ki az “Élőzés” most?

A Facebook-on jelenleg úgy néz ki az élő videó készítése, hogy a Videók fülre navigálunk és elindítjuk az Élő adást. Amikor már úgy érezzük, hogy közeledünk a műsorunk végéhez, lekapcsoljuk az élő adást. Ekkor dönthetünk úgy, hogy az élő videó felvételét örökre a csatornánkon hagyjuk, vagy dönthetünk ennek ellenkezőjéről is, ezesetben csak azok látták a videó tartalmát, akik éppen akkor amikor az élőben zajlott, becsatlakoztak. De mi van akkor, ha egy remek adásnak éppen csak a vége nem sikerül valami jól? Dobjuk a kukába az egészet? Erre született meg a Tsū újítása, és vélhetően nem kotyogta volna el a CEO sem, ha már nem működne élesben is (nyilván a Tsū belső tesztelői körében).

Hogy micsoda? Élő videó, szerkesztve??

De hiszen akkor nem is eredeti élő videó, egy kamu az egész – mondhatnánk. Igen ám, de annyiban kell árnyalnunk a hírt, hogy John Acunto mindezt csak a videó hosszára / végére érti. Tehát ha például remekül sikerült egy 15 perces élő műsor, de a végén történt valami bénázás, akkor mielőtt megosztanánk az élő videó felvételét, a végét lecsippenthejük majd. És valljuk be, ez messze áll a manipulációtól. Egyszerűen praktikus.

Meséljen minderről John Acunto, a Tsū CEO-ja

A videó végén mesél az új funkcióról.